IPA GREEN PROJEKAT U PETRINJI

U sklopu Green IPA projekta, dana 22.03.2024.g IPA Sisačko moslavačke, sa partnerima organizirala je povodom Svjetskog dana, voda edukativno ekološku akciju čišćenja korita i okoliša rijeke Petrinjčice u gradu Petrinja. Zajedno sa GSNK Mladost, čiji je stadion uz samu rijeku Petrinjčicu i omladinskim pogonom odnosno djecom, mladim igračima
, kao i djecom vrtičkog i osnovnoškolskog uzrasta sa područja Petrinje koji su uz edukaciju nazočnih partnera, učila o važnosti očuvanja naših rijeka čistima i zelenima. U akciju su bile uključene braniteljske udruge, koje su nazočnima govorili o svojim ulogama u domovinskom ratu i njihovoj ostavštini i ulozi u očuvanju i zaštiti zemlje. Zahvaljujemo Gromovima, udrugama SJP OSA Sisak, SJP Ris Kutina, 57.SAMB, URVVDR Grada Petrinje, Ratna policija 91, Hvidra Petrinja.
Doprinos akciji uz prezentaciju opreme i edukaciji dali su i PU Sisačko-moslavačke, sa IJP i PP Petrinja, vatrogasci JVP, Hgss Stanica Novska, Crveni križ Petrinja.
Gradske firme Privreda i Komunalac su na svojim punktovima prezentirale i pokazale kako i koliko su učinili na očuvanju okoliša, te projekte koje će provoditi.
Cijelokupni događaj upotpunila je i likovna kolonija, umjetnici koji su svoje radove slikali uz Petrinjčicu.
Svoj veliki doprinos održavanju i organizaciji je dala i Turistička zajednica grada Petrinje. Edukacijsko-prezentacijski centar NATURA SMŽ je prezentirala kako na moderan i tradicionalan način naučiti mnogo o biljnom i životinjskom svijetu na području Banovine.
Akciji su se rado odazvali i župan SMŽ Ivan Celjak, koji je ujedno bio i pokrovitelj ove akcije, s svojim zamjenikom Mihaelom Jurić, te gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes. Koji su pohvalili ovaj projekt i želju da se isti nastavi.
Hvala svima ” naša Mladost za čišće vode”