Posjet IPA Monfalcone iz Italije

ipa monfalcone

U vremenu od 21.10. do 22.10. regionalni klub IPA Sisačko-moslavačka posjetio je upravni odbor IPA Monfalcone iz Italije i predsjednik kluba Giorgio Botto, počasni predsjednik Franco Stracul, tajnik Pierpaolo Freschi, blagajnica kluba Nicoletta Vangelisti, te članovi kluba Paolo Trussini i Luciano Marchi. Nakon katastrofalnog područja koji je pogodio sisačko-moslavačku županiju sa epicentrom u Petrinji i devastirao i oštetio imovinu više članova IPA, navedeni klub IPA Monfalcone, posredstvom predsjednika IPA Istra Lorisa Kozlevca, dostavila je financijsku pomoć članovima IPA Sisak, kao i sudjelovali u prikupljanju humanitarne pomoći udruga, građana i Grada Monfalcenea. Da prisjetimo, njihov član Pierpaolo je napisao pjesmu posvećenu i potaknut nesretnim potresom.

U Policijskoj Postaji Petrinja gostima je upriličen doček od strane domaćina Načelnika PP Miroslava Tonca sa svojim pomoćnicima, policijskog kapelana don Ive Borića, župnika fra Mate Bašić, predsjednika IPA Sisačko-moslavačke Igora Oriović sa članovima upravnog odbora, kao i član Nadzornog odbora IPA Hrvatske sekcije Josipa Karaturović.

Kojom prilikom su razmjenjeni pokloni i regionalnom klubu IPA Sisak uručena uramjena pjesma I LOVE PETRINJA, autora Pierpaola,kao i slika nastala pod utjecajem potresa autora ujedno i predsjednika ipa Manfalconea Giorgia Botto.

Nakon riječi zahvale, delegacije su prošetale centrom Petrinje, gdje su se osobno uvjerili u posljedice razornog potresa, koje su još uvijek vidljive, kao i kontejnersko naselje sa stradalnicima i „Centar novog života“ koji je napravljen od kontejnera i u koji su smješteni obrtnici kojima su stradali poslovni prostori.

Tijekom drugog dana posjete delegacija IPA Monfalcone prisustvovala je polaganju kamena temeljca za novu crkvu sv. Ivana Pavla drugog u Petrinju, kao počasni gosti uz prisusvtvo podpredsjednika Vlade RH i vodstvo Grada Petrinje.