IPA FOTO NATJEČAJ “MARIJAN PRIBILOVIĆ-PRIBI”-2022

Regionalni klub IPA sisačko-moslavačka utemeljen je i osnovan 04.04.2006. godine na inicijativu nekoliko djelatnika PU Sisačko-moslavačke, kao i umirovljenih djelatnika policije, te je postala jedna od članice IPA Sekcije Hrvatska u kojoj aktivno sudjeluje u svim aktivnostima Sekcije.
Kao i ostalih članica Sekcije, a i organizira i razne aktivnosti samostalno. Jedna od aktivnosti našeg kluba je ovaj Foto natječaj, koji je organiziran u čast i spomen prerano preminulog člana IPA Sisačko-moslavačke, Marijana Pribilovića – Pribija, umirovljenog djelatnika PU Sisačko-moslavačke, dragovoljca i ratnog invalida Domovinskog rata, ujedno i člana Foto kluba „Petrinja“ i suradnika odn snimatelja Nova TV. Organizatori RK IPA Sisačko-moslavačka, zahvaljuju na učestvovanju svim fotografima koji su se uključili u ovaj projekt, slanjem svojih uradaka, koji je po prvi puta organiziran u iznimno teškoj godini kako za sve nas pojedinačno tako i za cijeli svijet, 2020. godini. Nažalost u ovim ograničenim uvjetima uzrokovanim globalnom pandemijom
Kovida -19, organizatori ovog Foto natječaja, odlučili su svim učesnicima dodijeliti simbolične nagrade u sjećanje na ovaj prvoorganizirani natječaj. Isti je planiran da preraste u tradicionalni. Tako da ponovo pozivamo sve učesnike da se ponovo u sljedećoj godini uključe u ovaj projekt i da ime i sjećanje na našeg prijatelja Pribija i dalje traje. Sve pristigle fotografije za ovaj IPA foto natječaj 2020. g. i 2021. g. ostaju u arhivi i bit će objavljene po završetku sljedećeg natječaja 2021., kada će biti objedinjene i objavljene u brošuri odnosno reviji. Rečena revija je trebala biti objavljena 2020. godine, ali zbog znanih razloga prolongirana je kao i sve ostale radnje za slijedeću godinu, odnosno IPA foto natječaj 2021. godine, od izložbe, kako u galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji, tako i u muzeju Policije, do drugih planiranih događanja i akcija.
Nažalost, kako je znano krajem 2020. g. područje Sisačko-moslavačke županije pogodio je razoran potres s epicentrom u Petrinji, tako da su se aktivnosti oko ovog dijela uvelike smanjile, jer je velik broj članova pretrpio znatne štete na svojim stambenim objektima, a u nekoliko slučaja i cjelokupnog gubitka imovine. Tako da su se članovi IPA Sisak posvetila prije svega humanitarnoj pomoći svojim članovima, djelatnicima Policije i sveukupnom stanovništvu potresom pogođenih područja. Bez obzira na sve tegobe koju su ovih proteklih godina poharale ova i ovo područje,
zahvaljujući dijelu članstva, odlučeno je da nastavimo s projektom foto natječaja, s ciljem da se sjećanje na našeg prijatelja nastavi. Tako je pokrenut i određen rok za foto natječaj na koji je pristigao određeni broj fotografija. Ovom prilikom je odlučeno da se objedine fotografije pristigle na natječaj u proteklim godinama 2020. i 2021. godine i objave u zborniku, što je i učinjeno prvenstveno zahvaljujući aneksu ugovora koji je potpisan s članicama odn. regionalnim klubovima IPA Sekcije Hrvatske i IV Nakladništvu. Želja ovog kluba je da se ovaj projekt nastavi u ovoj 2022. godini, s ciljem promocije asocijacije IPA, ovog devastiranog područja, a prije svega u spomen na našeg prijatelja Marijana. Najbolje ocijenjene i pobjedničke fotografije će biti nagrađene i kako je rečeno bit će proslijeđene Svjetskoj organizaciji IPA, na INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY COMPETITION, organiziran od strane SOCIO – CULTURAL COMMISSION IPA, te će sudjelovati u međunarodnom natjecanju.